Коли батьки вирішують віддати дитину в якусь секцію або студію розвитку, то вони вивчають запропоновану методику з усіх боків. Намагаються зрозуміти її сильні і слабкі сторони, і чи не зашкодить вона дитині.

Чи є недоліки у ментальної арифметики? Якщо пошукати в Інтернеті, то негативні відгуки можна зустріти. Вони засновані на словах деяких експертів, які впевнені, що ментальна арифметика створює для дитини проблеми в вивченні звичайної математики, ставить рамки і вчить діяти за одним шаблоном.

Нібито діти звикають швидко лічити про себе і потім не можуть вирішити навіть прості рівняння або інші математичні операції. Насправді це, звичайно, не так. Адже це зовсім інше - вміння рахувати нікому не заважає вміти читати. Так чому вміння швидко порахувати в умі має якось перешкодити вирішенню рівнянь?

Цікаво, що в основному противниками ментальної арифметики стають ... Вчителі математики. Багато з цих людей вивчали педагогіку ще за часів Радянського союзу і прийняти якісь нові методи їм дуже складно. Крім того, вони не можуть цікаво і зрозуміло пояснити дітям предмет, дитина показує погані результати, а звинувачують у всьому ментальну арифметику.

Вчителів просто лякає, коли другокласники починають усно рахувати швидше їх самих - у таких дітей складно завоювати авторитет.

Ментальна арифметика - це не просто вивчення математики та вміння рахувати. Так, діти вчаться швидко лічити про себе і роблять це куди швидше, але, загалом, це є скоріше побічним ефектом. На заняттях працюють обидві півкулі мозку, і права, і ліва. Розвивається логічне і критичне мислення, дитина вчиться візуалізації.

Батьки дітей, які займаються в BeGenius, вже через кілька місяців помічають поліпшення успішності в школі. Діти стають уважнішими, вчаться концентруватися і досягати поставлених цілей.

Будь-яке тренування мозку, будь-який розвиток - це завжди тільки користь. Говорити про недоліки таких занять - це все одно, що критикувати заняття спортом. Хіба погано, якщо дитина сильніша і вміє більше за інших?

У студії, де працюють досвідчені педагоги, заняття ментальною арифметикою дають тільки позитивний ефект. Кращий аргумент на користь цього методу - це діти, які роблять приголомшливі успіхи.